Den Sosiale Kontrakten Fra Hobbes Til Rawls | quan9nhadat.com
Roland Hp601 Anmeldelse | Sakte Og Lave Bourbon | Rockets Vs Warriors Reddit | Enkel Indisk Stil Med Spaghettioppskrift | Vakre Skjell Sjal | Mat Nær Levering | Pink And Gold Unicorn Cake | For Mye Kaffe Gjør Meg Lei | Små Øvre Tenner

John Rawls mener at sosial rettferdighet oppstår når man introduserer et slør av uvitenhet der man behandler andre som om man ikke vet noe om deres bakgrunn, sosiale posisjon, rase, kjønn eller andre faktorer. For å inngå en samfunnskontrakt må man vite hva som er utgangspunktet, f.eks. Hobbes naturtilstand, og man må vite hva alle vet, eller tror, om hva de vil. Et slør av uvitenhet. 20.02.2018 · Samfunnspakten, betegnelse brukt i politisk filosofi, særlig på 1600- og 1700-tallet av de såkalte kontraksteoretikerne, om en postulert avtale mellom individene i den såkalte naturtilstanden om å etablere et samfunn. De mest kjente samfunnspaktsteoretikere er Johannes Althusius, Thomas Hobbes, John Locke og Jean-Jacques Rousseau. Et av den sistnevntes hovedverker er Du Contrat Social Om.

lesningen vil jeg forsøke å komme til bunns i et mye omtalt problem hos Hobbes, nemlig hvordan overgangen fra naturtilstanden til samfunnstilstanden er mulig. Ved å undersøke og tenke gjennom dette, vil jeg vise at Hobbes og Rawls deler flere forutsetninger enn det som gjerne antas. Rousseauâ € ™ s beretning om den sosiale kontrakten i kontrast til de individualistiske konsepter levert av Hobbes og Locke. Ifølge Rousseau, hvis en person bestemmer seg for å velge sine interesser i løpet av de kollektive interesser, må han bli tvunget til å velge hva som er best for samfunnet som helhet. Som hos Hobbes ble den sosiale kontrakten ikke oppfattet som en kontrakt mellom styrer og den som ble styrt, men mellom frie individer. Men til forskjell fra Hobbes mente Locke at de styrte beholdt sine individuelle rettigheter selv etter at et styre var etablert. Suverentiteten forblir i siste instans hos folket. John Rawls født 21. februar 1921, død 24. november 2002 var en amerikansk filosof. Han er mest kjent for sitt hovedverk En teori om rettferdighet originaltittel: A Theory of Justice fra 1971, der han kommer med et kontraktteoretisk alternativ til utilitarismen. Dette verket revolusjonerte den politiske filosofien i.

Sosial kontrakt teori til stede i Leviathan, av Thomas Hobbes, er avhengig av to forutsetninger. Først, alle mennesker er selv interessert og bare handle i samsvar med motivasjonen til å bedre sin egen situasjon, noe som ville føre til en tilstand av evig krig. 26.12.2018 · Thomas Hobbes var en engelsk filosof og en av de mest innflytelsesrike britiske tenkerne.Hobbes studerte ved Universitetet i Oxford. Han reiste mye og traff blant annet René Descartes 1596–1650, Pierre Gassendi 1592–1655 og Galileo Galilei 1564–1642. Han var en tid Francis Bacons 1561–1626 medarbeider. I likhet med alle disse stod han i opposisjon til den skolastiske. 18.01.2016 · Rawls bruker en kontraktsteoretisk innfallsvinkel til å undersøke hva slags rettferdighetsprinsipper som frie og likeverdige parter ville ha samtykket til i en forhandlingstilstand preget av rimelighet. Denne abstrakte tilstanden, kalt "den opprinnelige posisjonen" erstatter den klassiske kontraksteoriens naturtilstand. I Hobbes' naturtilstand var menneskene krigerske og deres liv onde, brutale og korte. De manglet den sosiale kontrakt som kunne bringe dem ut av denne tilstand. Rousseaus kontrakt virket annerledes, idet den tillot noen av de gode ting som var i naturen da mennesket var på sitt høyeste å vinne innpass i det moderne samfunn. Eventuelle brudd på sosiale kontrakten ville sette ham i krigstilstand med sine landsmenn. Hobbes mener at hvis du bare gjør det du rett og slett fortalt, er du trygg. du vil ikke ha krenket den sosiale kontrakten fordi du don ' t har rett til å gjøre opprør Oppsummering: en Locke og Hobbes var begge sosial kontrakt teoretikere og.

Kate Hudson Antrekk
Dual Spectrum Grow Light
Enkle Ideer I Hagen Til Små Gårdsplasser
Å Lage Pizza Med Kjeksdeig
Yeezy Season Sweater
The Notebook Story In Hindi
Spirit Mer A Robotic Rover To Mars
Lego Movie 1
Channing Tatum Mountain Dew Commercial
Paul And Ringo I Går Film
Gråtende Norge Granthøyde
Konverter Euro Til Kanadiske Dollar Kalkulator
Verbena Homestead Purple
Mørkebrunt Teppe Med Grå Vegger
Epoksybelegg På Marmor
Oppblåsbar Vannpark I Hagen
Neil Young Harvest Moon Akkorder Og Tekster
Balsa Kryssfiner Leverandører
Giriraj And Priyantha Ny Komedie
Beste Matvarer For Å Behandle Anemi
Over The Counter Medisin For Ørebetennelse Hos Barn
Splenda Blueberry Pie
Iphone 6 S 2018
Anropernavn Id Apk
Cbs Premiere Datoer
Avvise Målet
Beaumont Blue Fence Paint
Symantec Endpoint Protection Sbe 2013
Hvem Var Tainos
Muskel Bak Ankelbenet Gjør Vondt
Beachcombers Jumeirah Beach Hotel
Insomnia Mental Health
Chocolate Mint Sandwich Cookies Martha Stewart
Hun Er Forelsket I Gutteåret
Mike Golic Son
Instant Pot Ziti With Ground Beef
Snake Print Høye Hæler Støvler
Culver's Near Me Hiring
Zara Leopard Print Joggesko
Visual Basic Vbcrlf
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19
sitemap 20